Forever Living je najveći svjetski uzgajivač i prerađivač aloe vere i proizvoda na bazi ove biljke. Naši proizvodi sa aloja verom su prvi koji su dobili sertifkat od strane Međunarodnog naučnog savjeta za aloju (Inter- national Aloe Science Council Seal of Approval) za sastav i čistoću. Proizvodi poseduju i Košer, Halal i islamske sertifkate kvaliteta. Ovi proizvodi nisu testirani na životinjama.

+387 61 529 193
info@birajzdravlje.ba

Blog

Biljno-proteinski šejk – prirodnog okusa vanilije ili čokolade

Aminotein: tajni sastojak dobrog varenja i oduševljenja kada stanete na vagu

Popili ste proteinski šejk za obrok. Unijeli ste neophodne vitamine i minerale. Sve je u redu…do nekog momenta. 

A onda kreću žgaravica i mučnina. 

Imate osjećaj kao da je u želucu kamenje, a ne proteinski šejk koji bi trebao da bude lagan. Ako vježbate i konzumirate ove zdrave zamjene za obrok, vjerovatno vam je poznata ova situacija.

Srećom, postoji sastojak koji je jednostavno moćan i koji rješava ovo, ali daje i nešto mnogo više. Taj sastojak se zove aminotein.

Šta je aminotein i na koji način pomaže?

Da li znate da 40% ljudi ima poteškoća sa varenjem?

Aminotein je skup enzima koji učestvuju u razgradnji proteina i potpomažu bolje varenje. 

Kada popijete proteinski šejk koji ne sadrži aminotein, imaćete osjećaj kao da je u stomaku kamen od 100 kila. 

Zašto se ovo dešava?

Zato što se proteini mnogo teže razgrađuju na aminokiseline i mnogo teže vare bezaminoteina. Zbog toga imate osjećaj kao da će stomak da vam eksplodira, a popili ste samo proteinski šejk. 

Upravo to je njegova glavna uloga i najveća prednost.

Takođe, aminotein pomaže da se proteini bolje apsorbuju u organizam i da odu baš tamo gdje i treba-u mišiće. 

Gdje se nalazi aminotein i kako iskoristiti svu njegovu moć?

Aminotein je jedan od glavnih sastojaka našeg Forever Lite Ultra šejka. On se nalazi u Clean 9 programu za detoksikaciju organizma i gubljenje kilograma.

Ako se pitate da li je ovo samo još jedan obični proteinski šejk, odgovor je ne. 

Naš Forever Lite Ultra je JEDINI KLINIČKI ISPITAN protein!

Ako vježbate, koristite šejkove i želite da dovedete liniju u red, evo nekoliko razloga zašto je on pravi izbor:

  • Prva i najveća prednost: naš proteinski šejk je jedinstven po tome što sadrži aminotein. Na taj način pomaže da se proteini lakše razgrade i time poboljšava varenje. Nema više osjećaja žgaravice, mučnine ili kamenja u stomaku.
  • Odlična zamjena za obrok ili dopunski obrok: ako želite da izgubite kilograme, koristite ga kao zamjenski obrok. Ako želite da dobijete kilograme, koristite ga kao međuobrok.
  • Forever Lite Ultra proteinski šejk sadrži 17 grama proteina i 18 vitamina, minerala i aminokiselina: svaka porcija zadovoljava apsolutno sve dnevne nutritivne potrebe organizma.
  • Pogodan za vegeterijance i osobe alergične na životinjske proteine: šejk je biljnog porijekla i napravljen je od sojinih proteina. Pogodan je za osobe koje ne konzumiraju meso ili su alergični na proteine životinjskog porijekla.

Još jedna značajna prednost sojinih proteina je činjenica da snižavaju nivo holesterola u krvi. Na taj način smanjuju rizik od srčanih oboljenja i čine naš proteinski šejk odličnim izborom za zdravlje.

Ovaj skup enzima ne samo da poboljšava varenje, nego i pomaže u glavnom cilju: detoksikaciji organizma i skidanju kilograma. 

Za stomak bez nadutosti nakon šejka i za oduševljenje kada vidite cifru na vagi, naručite naš Forever Lite Ultra proteinski šejk. Birajte okus: čokolada ili vanilija!

Želite da odete korak dalje i potpuno očistite organizam, skinete do 8 kilograma za 9 dana i osjećate se bolje? 

Preporučujemo naš Clean 9 program. Dokazano daje rezultate u čišćenju organizma i skidanju kilograma.

Sanja Marić Hota

Sanja Marić Hota

Želite razgovarati sa nama? Upišite svoje pitanje ili komentar i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.