Forever Living je najveći svjetski uzgajivač i prerađivač aloe vere i proizvoda na bazi ove biljke. Naši proizvodi sa aloja verom su prvi koji su dobili sertifkat od strane Međunarodnog naučnog savjeta za aloju (Inter- national Aloe Science Council Seal of Approval) za sastav i čistoću. Proizvodi poseduju i Košer, Halal i islamske sertifkate kvaliteta. Ovi proizvodi nisu testirani na životinjama.

+387 61 529 193
info@birajzdravlje.ba

Blog

MORSKI KOLAGEN: KAKO DA IMATE TAKO MLADOLIKU KOŽU, DA VAM NIKO NEĆE VJEROVATI KOLIKO ZAPRAVO IMATE GODINA?

A odgovor dolazi sa pomalo neočekivanog mjesta: iz dubine okeana. 

Morski kolagen se dobija iz riblje kožeefikasniji je i bolji za čovjeka i ima višestruke prednosti u odnosu na standardni, koji se uglavnom dobija od svinjske ili kravlje kože.

Prije nego što vidimo sve njegove dobre strane, hajde da se podsjetimo šta se dešava kada nam nedostaje kolagen, kako to utiče na naš organizam i zašto je morski kolagen pravi izbor.

KAKO IZGLEDAMO KADA NAM NEDOSTAJE KOLAGEN? 

Blago rečeno umorno i bezvoljno, ali pogledajmo konkretne i zanimljive primjere iz života.

Umor:

Znate ono kada taman pomislite kako se negdje morate penjati stepenicama, ali vam se ne penje jer ste umorni, kad shvatite da lift radi i da su ga u međuvremenu popravili? 

Vi se obradujete, ali realnost je drugačija: umorni ste između ostalog jer vam nedostaje kolagen.

Bol u kostima i otežano kretanje

Ako je gore lift bio rješenje, ovdje su to klupice u parku. Hodate, ali vas bole noge i samo želite da “spustite kosti negdje”. To je takođe nedostatak kolagena.

Nesanica:

Vjerovatno znate onaj osjećaj kada vam se ne spava, pa se vrtite više nego ventilator koji je podešen na najjače tokom ljetnih dana. Nedostatak kolagena je jedan od uzroka nesanice.

Ovo su samo neki od glavnih razloga. Međutim, nije sve tako crno. 

Morski kolagen je ono što rješava sve što je napisano gore. Hajde da pogledamo sve njegove prednosti.

Zašto je morski kolagen bolji i efikasniji od drugih i koje su njegove prednosti?

Prije svega, zbog svoje jedinstvene strukture i činjenice da sadrži više aminokiselina od ostalih, koje su najvažnije za zdravlje kože. 

Zbog ovoga ima mnoge prednosti:

Njegovi sastojci su efikasniji i bolje podmlađuju kožu: 

Osim više aminokiselina, sadrži i više molekula koji se zovu glikozaminoglikani

Znamo da ste prelomili jezik dok ste ovo pročitali, ali njihova moć je velika: ovi molekuli vežu vlakna kolagena, što čini da koža bude mnogo otpornija na bore i na ostale znake starenja.

Kada se budete gledali u ogledalu sledeći put i spremali za neko slavlje, nećete više govoriti sebi “eh, kako vrijeme leti, nekad se bilo mlado”. 

Vrijeme leti, ali koža itekako može da izgleda mladoliko

Zdravija kosa i nokti:

Znate ono kada vam kosa izgleda kao iscjepana, kada je slaba opada? Ono kada nemate samopouzdanje, a treba da idete na važnu proslavu ili sastanak? 

Morski kolagen obnavlja i jača kosu i nokte, čime vam pomaže da izgledate blistavo u svakoj situaciji.

Sadrži prirodne dodatke koji poboljšavaju ukupno dejstvo: 

Naš Forever Marine Collagen u sebi sadrži cink, biotin, vitamine A i C, sok mrkve, ekstrakt crnog bibera, zelenog čaja, borovnice i godži bobica.

Svi ovi prirodni dodaci pojačavaju efekat, što dovodi do još boljeg krajnjeg rezultata: vaša koža će izgledati mlađe, vaše kosti će biti jače, vaša kosa i nokti će biti maksimalno zdravi.

Lakši za varenje u organizmu: 

Pošto sadrži više aminokiselina od ostalih, organizam ga lakše upija i vari. Time izvlači više benefita iz njega nego iz ostalih kolagena i čini da rezultati budu još bolji.

Smanjuje upalu i bol u zglobovima i poboljšava pokretljivost, zato što direktno pogađa uzrok upale:

Do upale i bolova dolazi jer se kolagen u tijelu raspadne. Kada konzumirate morski kolagen, on obnavlja ćelije i time utiče da se upala i bol smanje.

Tada nećete morati da tražite klupicu u parku da spustite kosti. Bićete puni elana i energije.  

Bolji je za okolinu: 

Ako gledamo način na koji se dobija, on je etički ispravnija i jeftinija opcija od ostalih.

Standardni kolagen se uglavnom dobija od svinjske ili kravlje kože. Zbog toga ga neki ljudi ne konzumiraju iz vjerskih razloga. 

Morski kolagen se dobija od riblje kože, proces proizvodnje i transporta je mnogo jeftiniji, što ga čini ekološki prihvatljivijom opcijom.

Kao što vidite, postoje brojni razlozi zašto je morski kolagen efikasnija i bolja opcija. Bolji i jači efekat podmlađivanja, jačanje kostiju, veći uticaj u organizmu i lakše upijanje.

Ono što je najbolje od svega: u tečnom je stanju i vrlo se lako konzumira.

Naručite naš tečni morski kolagen klikom na ovaj link

Sanja Marić Hota

Sanja Marić Hota

Želite razgovarati sa nama? Upišite svoje pitanje ili komentar i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.