Forever Living je najveći svjetski uzgajivač i prerađivač aloe vere i proizvoda na bazi ove biljke. Naši proizvodi sa aloja verom su prvi koji su dobili sertifkat od strane Međunarodnog naučnog savjeta za aloju (Inter- national Aloe Science Council Seal of Approval) za sastav i čistoću. Proizvodi poseduju i Košer, Halal i islamske sertifkate kvaliteta. Ovi proizvodi nisu testirani na životinjama.

+387 61 529 193
info@birajzdravlje.ba

Blog

Zašto je bitno koristiti dodatke ishrani? 

Prenaseljenost, zemlja izložena dugotrajnom eksploatacijom, uslovi skladištenja, herbicidi, pesticidi, genetski modifikovano bilje, konzervansi, nemar, profit, pohlepa,… šta god da je u pitanju tek činjenice govore da namirnice koje konzumiramo imaju 25-60% hranjivih materija manje nego prije samo 60 godina! 

Uslovi života, zagađenost životne sredine, UV zračenje, povišena radijacija, elekto-magnetno zračenje, beton, asfalt, odvojenost od prirode, život pod stresom povećali su potrebu za određenim hranjivim materijama za čak 200% (u nekim slučajevima i do 600%). Kada se to sabere ispada da bismo trebali da unosimo pet do deset puta više hrane u organizam nego čovjek prije 50 godina, a pri tome gotovo da se i ne krećemo. Iz auta u lift, stolica na točkiće, pokretne stepenice, daljinski upravljači za sve i za tren oka imamo preko 100 kilograma. 

Jednostavno, današnji način života i namirnice koje su nam na raspolaganju, više ne mogu da nam osiguraju zdrav i ugodan život. Nepravilnosti u ishrani, loše životne navike koje još više pogoršavaju situaciju, bolje i ne spominjati. 

Naprimjer, Forever Living dodaci ishrani su koncentrat hranjivih materija, fitonutrijenti kojih nedovoljno ima u našoj ishrani, a neophodni su za normalno funkcionisanje organizma. 

Ako se još uz to bavite nekim jako stresnim poslom ili poslom na kojem ste izloženi uticaju štetnih materija, zračenja… vaše tijelo će se raspasti u trideset petoj ili četrdeset petoj godini, na penziju ni ne pomišljajte (možda sa šakom lijekova za doručak, ručak i večeru). 

Vrhunski sport je nezamisliv bez kompleksnog režima suplemenata jer vrhunski rezultati zahtjevaju vrhunsku psihofizičku spremu. 

Dodaci ishrani ili suplementi su postali naša svakodnevica i neophodnost ako želimo da dugo budemo zdravi, vitalni i lijepi. Ako smo spremni da se povučemo u planinu, u neku ekološki čistu sredinu, i živimo bez stresa, od onoga što sami proizvedemo, kao prije 100 godina, onda nam vjerovatno suplementi ni ne trebaju. Vjerujte, planina, selo i priroda su fenomenalni, ali ako imate dobru penziju da od prirode ne zavisite (kiša, grad, suša, kisele kiše, UV zračenje), a penziju treba dočekati zdrav i vitalan. 

To su sve razlozi zbog kojih je bitno svakodnevno koristiti dodatke ishrani.

Sanja Marić Hota

Sanja Marić Hota

Želite razgovarati sa nama? Upišite svoje pitanje ili komentar i odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.